LENTE - Logoterápia és Egzisztenciaanalízis Nemzetközi Tudományos Egyesület

Logoterápiai tanácsadás és személyiségfejlesztés szakirányú továbbképzési szak

2013 februárjától két féléves (200 órás) képzés indul a LENTE és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (Vác) együttműködésében. A felvétel feltételei: Alapképzésben pedagógusképzés, társadalomtudomány, orvos- és egészségtudomány, bölcsésztudomány, hitéleti, művészet, művészetközvetítés, gazdaságtudományok képzési területek bármelyikén szerzett oklevél.

A képzés leírása, időbeosztása és a jelentkezési feltételei érhetők a főiskola honlapján.
 
2012.11.03.

 

Nemzetközi konferencia Bécsben

A logoterápia jövője (The Future of Logotherapy) címmel március 16-18 között nemzetközi konferenciát szervezett a bécsi Viktor Frankl Intézet (Viktor Frankl Institut Wien). A konferenciának a Billrothaus adott otthont, ahol a második világháborút követően Frankl első előadását megtartotta. A konferencia első napján Dr. Eleonore Frankl üdvözölte a konferencia résztvevőit.

A 29 országból érkező 160 résztvevő között egyesületünket Dr. Vik János, Dr. Sárkány Péter és Dr. Csiszár Klára képviselték. A Romániára valamint Magyarországra vonatkozó kihívásokat Sárkány Péter és Vik János a konferencián elhangzott előadásaikban hangsúlyozták.

Vik János kiemelte a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem, Római Katolikus Teológia karán működő Pasztorális Tanácsadás mesterképző program keretében történő logoterápia oktatást, valamint a logoterápia iránti fokozott érdeklődést a papképzés folyamatában.

 © All Rights Reserved

Sárkány Péter az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (Vác) logoterápiai tanácsadás és személyiségfejlesztés szakirányú továbbképzési szak elindításáról és jövőbeni kihívásairól számolt be, valamint a logoterápiás képzések központosított nemzetközi akkreditációjának szükségességét is vázolta.

 © All Rights Reserved

A részletes program és az elhangzott előadások kivonatai.

 Egyesületünk képviselői a konferencia kapcsán megerősödtek abban, hogy a Frankl-i logoterápiának van jövője Közép(Kelet) Európa országaiban. Ennek értelmében pedig fontos a LENTE feladatait megtervezni, s a megvalósítások révén – az érdeklődők igényei szerint – az élet értelmének kérdését Frankl-i módszerekkel keresni és vállalni.

2012.04.01.

 


 

 

EMFT Tanulmányi Napok 2016

Az EMFT 2016. április 20-án Tanulmányi Napokat szervez. A részletes program itt érhető el.

 


A LENTE és a Logoterápia Alapítvány évkönyve

Megjelent: Logoterápia & egzisztenciaanalízis 2015 (évkönyv)

Szerkesztők: Sárkány Péter, Vik János

Kiadja a LENTE (Kolozsvár) és a Logoterápia Alapítvány (Budapest). Az évkönyv az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság kiadójának gondozásában, a Többlet különkiadványakényt jelenik meg.

Borító, tartalom, előszó letölthető itt pdf formátumban. Az évkönyv május közepétől elérhető, megvásárolható a Logoterápia Alapítvány budapesti és a LENTE kolozsvári székhelyén.